lördag 21 februari 2009

Potatissoppa med parmesanost

Potatissoppa med parmesanost

Ingredienser, 6 portioner
1,5 purjolökar(den vita delen)
1 vitlöksklyfta
12 potatisar
olja eller smör
2 lagerblad
2 liter grönsaksbuljong
3 dl creme fraiche
salt och vitpeppar
3 dl parmesan, färskriven

Gör så här
1. Skölj purjolöken. Skala vitlöken. Hacka purjolök och vitlök. Skala potatis och skär i mindre bitar.
2. Fräs lök, vitlök och potatis i smör eller olja i en stor kastrull och tillsätt lagerbladen. Slå på buljongen och låt sjuda på svag värme i ca 30 minuter, tills potatisen mjuknat.
3. Plocka bort lagerbladen och mixa soppan slät tillsammans med creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
4. Koka upp soppan strax innan servering och rör i den rivna parmesanosten. 

Om potatissoppan
Den här soppan vill jag varmt rekommendera. De flesta som känner mig har någon gång fått smaka den, då jag gärna bjuder på den eftersom jag tycker att den är så god. Dessutom mättar den jättebra.


(Lånad bild från tasteline)

1 kommentar: