måndag 16 februari 2009

Gryta med korv och bönor.


Ingredienser för 6 port
450 gram korv
1,5 gul lök
olivolja
1 röd paprika
1,5 tsk curry 
0,75 tsk chiliflingor
1,5 burk konserverade kidneybönor
6 dl krossade tomater med basilika smak
1,5 dl vatten
2 dl creme fraiche, mager, smaksatt med tomat
0,75 st grönsaksbuljongtärning
salt och peppar
ris
Tillagning: 
1. Skär korven i små bitar. Hacka lök och skär paprika i bitar. Fräs korv och lök i oljan. Tillsätt paprikan efter ett tag och låt fräsa med en stund. Strö över curry och chiliflingor.
2. Tillsätt sköljda bönor, krossade tomater, vatten, creme fraiche och buljongtärningen. Låt koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt ris och sallad.

Om grytan: Jag använder mer curry och chili än vad som står i receptet, då jag tycker om när grytan är stark. Grytan är väldigt lätt att göra, billig och riktigt god!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar