söndag 15 februari 2009

Filmjölkslimpa


1 Filmjölkslimpa
2,5 dl vetemjöl
1,5 dl rågsikt
1 dl grahamsmjöl, grovt
1 dl solrosfrö
1 dl linfrö
2 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
0,25 dl rapsolja
1 dl mörk sirap
0,5 l filmjölk

Tillagning: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, eller lägg i bakplåtspapper. 
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt oljan, sirapen och filmjölken. Rör om  ordentligt. Häll smeten i formen och grädda längst ner i ugnen i ca 100 minuter.

Om filmjölkslimpan: Ett mycket lätt bröd att göra. Det går fort att blanda i hop smeten och sedan sköter det sig själv i ugnen. Brödet är saftigt och lite sött i smaken. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar