onsdag 4 mars 2009

Raggmunkar

Ingredienser, 4 port

2 dl vetemjöl
1 tsk salt
vitpeppar
1 nypa socker
4 dl mjölk
10 potatisar
1 lätt uppvispat ägg





Gör så här

1. Blanda mjöl, salt, peppar, socker och lite av mjölken till en jämn smet.
2. Tillsätt resten av mjölken och ägget.
3. Skala potatisen och riv den grovt. Blanda ner i äggsmeten.
4. Hetta upp olja i en stekpanna. Klicka ut smeten i stekpannan och bred ut den. Stek gyllenbrun på båda sidorna.

Servera med stekt bacon och lingonsylt.

2 kommentarer:

  1. Mmmm va gott! det var jätte längesen jag åt, men jag tänkte på det igår... Gjorde det i gävle en gång och då tog det flera timmar! Hur långtid la du ner på dem?

    SvaraRadera
  2. Ja jättegott, men som sagt det tar tid! Vet inte hur länge jag stod och stekte dem - men länge.

    SvaraRadera