lördag 7 mars 2009

Fiskgratäng


Ingredienser 6 port


800 gram Hokifilé
2 förpackningar krossade tomater med basilika
3 dl (lätt) creme fraiche
1,5 dl parmesanost, riven
3 msk fiskbuljong
salt och peppar
1,5 tsk torkad oregano
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
0,75 knippa salladslök


Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Tina fisken och placera ut i ugnssäker form.
3. Blanda ihop cremefraiche, basilika, buljong, salt, peppar, oregano, vitlök och krossade tomater. Häll såsen över fisken.
4. Skär salladslöken i mindre bitar. Strö över fisken.
5. Riv osten och strö 2/3 delar över fisken. Ställ in i ugnen i ca 25 minuter.
6. Strö över resten av osten vis serveringen.

Servera med potatis eller ris och sallad.

Om fiskgratängen
Jättegod fiskgratäng. Ett tips är att tillsätta vitt vin i såsen.

2 kommentarer:

  1. Det såg riktigt smarrigt ut. Gjorde din fläskfilé igår men jag hade hasselbackspotatis i stället för pasta. Det var gott men med potatis till ska man kanske byta ut en cremefraiche basilika tomat mot en naturell. Fint det ser ut med servicen

    SvaraRadera
  2. Testa med tagliatelle nästa gång! En klockren blandning : )

    SvaraRadera