söndag 15 februari 2009

Laxpaj.

Laxpaj
4 port.

Pajskal
2,5 dl dinkelmjöl
100 gram smör
100 gram keso, naturell

Fyllning
200 gram rökt lax
2 st ägg
2 dl matlagningsgrädde
färsk dill
1,5 dl riven ost, mager


Tillagning: 
Pajskal. Hacka samman ingredienserna till pajdegen och tryck ut i formen. Låt vila i kylskåpet i ca 1 timme.
Sätt på ugnen på 200 grader. Grädda pajdegen i 15 minuter. Låt svalna.

Fyllning. Skär laxen i mindre bitar och klipp dillen fint. Fördela detta över pajskalet.
Blanda samman ägg, grädde och ost. Häll över laxen och grädda i ugnen i ca 25 minuter.

Servera med sallad.

Om laxpajen: Tänk på att pajen tar ungefär 1 timme och 50 minuter att göra från början till slut, så börja i tid. Tycker man om rökt lax så kommer man älska den här pajen. Dillen passar jättebra med de övriga smakerna. 






4 kommentarer:

  1. Åå den här såg gudomligt god ut! Vad fin den var också, du är duktig! Kul med en matblogg, det är så svårt att hitta variation i maten så här kommer jag hämta inspiration!

    SvaraRadera
  2. Vad roligt, hoppas jag kan inspirera dig då! Kram

    SvaraRadera
  3. Den pajen ser riktigt god ut! Vilken tur att vi har ätit redan :)
    Jag kommer gärna tillbaka till din blog och blir inspirerad.
    Laxpaj blir det i helgen hemma hos oss, har jag just bestämt.

    SvaraRadera
  4. Hej och välkommen Astrid!
    Hoppas att du tycker om pajen! Själv tycker jag att den är riktigt god : )

    SvaraRadera