tisdag 17 februari 2009

Grahamsbullar

ca 15 st.

3 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
50 g smör eller margarin
1/2 dl sirap
1/2 tsk salt
1 tsk malda pomeransskal
5 dl grahamsmjöl
3 1/2 dl vetemjöl

Gör så här: 
1. Värm mjölken till 37 grader(fingervarmt). 
2. Smula ner jästen i en degskål. Häll över mjölken och rör om så jästen löser sig. 
3. Klicka i smöret och rör i övriga ingredienser, men spara lite av vetemjölet till utbakningen. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. 
4. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i ca 40 minuter. 
5. Knåda degen smidig. Dela degen i 15 delar och rulla dem till bullar. Lägg dem på plåt och låt jäsa i 30-40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 
6. Pensla bullarna med vatten. Grädda i mitten av ugnen, 12-15 minuter. 
7. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

Om grahamsbullar: Jättegoda, enkla frukostbullar.

2 kommentarer:

  1. Va produktiv o duktig du är. Ser jättegott ut.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Ååå jag vill också kunna använda en ugn! Hoppas det är elugn i nästa lägenhet. De där såg hur gott som helst ut! Påminner om när vi var små, men då tyckte vi att det var blää...bortskämda med hembakat.

    SvaraRadera