fredag 20 februari 2009

Fläskfilé i basilikasås

Idag testade jag att laga en för mig ny maträtt, "fläskfilé i basilikasås" . Det blev såååå gott, så det rekommenderar jag er verkligen att göra. Och det gick fort också!

Fläskfilé i basilikasås, 6 portioner

Ingredienser
600 gram fläskfilé
15 champinjoner
1 vitlöksklyfta
1,5 msk olja
salt och peppar
4,5 dl creme fraiche, mager med tomat och basilika
parmesanost
450 gram tagliatelle, fullkorn

Gör så här
1. Skär fläskfilé i strimlor och dela champinjonerna i klyftor. Finhacka vitlök. 
2. Bryn fläskfilén i en stekpanna med olja. Tillsätt svamp och låt fräsa några minuter. 
3. salta och peppra och tillsätt vitlöken.
4. Finhacka basilika och blanda ner tillsammans med creme fraiche. 
5. Servera med fullkornstagliatelle, och riv lite parmesanost över rätten.

Om rätten:
Rätten går snabbt att göra och känns lyxig. Mycket god!

1 kommentar:

  1. Det där såg riktigt gott ut. Gillade upplägget med champinjonerna.

    SvaraRadera